FLOC educació, lleure i festes va néixer l’any 1997 amb la voluntat d’oferir un nou espai d’educació en el lleure per als infants i joves del Maresme.

La nostra entitat es defineix com una associació de persones que creuen en l’educació en el lleure com a eina de transformació social i de transmissió dels valors laics, i que vol promocionar l’educació popular i la participació ciutadana.

522703_258165094311665_2039974717_n

El FLOC ha organitzat i realitzat durant vuit anys activitats d’estiu de casals i colònies dirigides a infants i joves, totes elles amb èxit de participació. Des del  2008 dirigeix la campanya municipal  “Un Estiu Genial” i des del 2010, la campanya municipal “Un Nadal Genial”, totes dues en col·laboració amb l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Des del FLOC oferim activitats i serveis per crear un espai i temps que ofereixi la possibilitat que els infants realitzin activitats de lleure en el seu entorn habitual, proper i quotidià.  També treballem perquè descobreixin, valorin i aprofitin la gran varietat de recursos culturals, cívics, esportius i tradicionals que ofereix el medi.

Els nostres objectius educatius

Volem oferir unes activitats lúdiques i educatives dirigides a infants i joves, que siguin un bon recurs per a les famílies en la seva planificació del temps i alhora constitueixin un reforç que aporti valors complementaris en la seva formació com a persona.

Les activitats que organitzem pretenen ser engrescadores pels nens i nenes, cercant sempre les propostes que els facin gaudir en un entorn segur i saludable. Per aconseguir-ho, cada joc, cada taller, cada esport i cadascuna de les nostres propostes s’emmarca dins una educació dels valors de l’amistat, la tolerància i el respecte, i en un treball d’hàbits de salut, d’higiene i d’aprenentatge de l’autonomia personal.

Activitats i serveis que oferim

– Jocs, gimcanes, jocs de pistes, grans jocs, …
– Tallers
– Dinàmiques
– Jocs d’aigua
– Temps lliure
– Sortides
– Festes conjuntes al final de cada període d’activitats (setmana, quinzena,…)
– Serveis a mida: organització de parcs educatius i de lleure en períodes de vacances (estiu, nadal, setmana santa, …), festes temàtiques, projectes educatius “fets-a-mida”.

Equip humà. Qui som?

Responsables i directores pedagògiques i tècniques de totes les activitats:

Gemma Pou, pedagoga i mestra de primària.
Judit Puig, psicopedagoga i educadora social.

Equips de monitors: FLOC desenvolupa totes les seves activitats amb personal qualificat amb el títol de Monitor d’activitats de lleure infantils i juvenil que expedeix la Generalitat de Catalunya. Alhora són persones amb experiència en activitats de lleure i en el tracte amb infants i joves.

A més a més el Floc és una entitat acollidora de monitors en pràctiques que s’afegeixen a l’equip millorant així l’atenció als infants i de suport a les activitats.

Si voleu rebre informació sobre els nostres serveis i contactar amb nosaltres, cliqueu aquí: contacte